"ПриватБанк" збільшив капітал на 220 мільйонів доларів

Понеділок, 16 листопада 2015, 15:45

"ПриватБанк"збільшив свій регулятивний капітал на 220 млн доларів завдяки успішній угоді на міжнародних ринках з продовження субординованого боргу.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Як повідомили в банку, завершення угоди дозволило "ПриватБанку" наростити капіталізацію та збільшити показники адекватності капіталу майже до 12% (11,87%) за встановленого НБУ мінімального рівня достатності капіталу в 10%.

"Практично всі інвестори віддали голоси за продовження цієї угоди, – заявив голова Правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет. - Угода вдала, вигідна для банку, фактично йдеться про 10 млрд грн! Частина цих коштів, понад 5 млрд грн - це кошти, які йдуть у капітал банку".

Реклама:

За даними НБУ, збільшення капіталу за рахунок угоди з міжнародними інвесторами дозволить "ПриватБанку" в повному обсязі завершити програму капіталізації, узгоджену з НБУ за результатами стрес-тестування в рамках домовленостей України та Міжнародного валютного фонду.

"Банк виконав усю програму з рекапіталізації, яку було узгоджено. За стрес-тестуванням потрібно було внести 8,2 млрд грн, і банк зробив це", – заявила голова НБУ Валерія Гонтарева.

Нарощування капіталізації "ПриватБанку вітали й найбільші міжнародні партнери, які відзначають, що це відкриває нові можливості не тільки для самого банку, але й усього українського фінансового ринку.

Як повідомлялося, 13 листопада міжнародні інвестори схвалили пропозиції "ПриватБанку" про продовження угоди синдикованого кредиту, що дозволить банку направити залучені кошти на збільшення регулятивного капіталу, який з урахуванням інвестицій акціонерів банку становитиме 220 млн доларів.

Окрім того, позитивні результати переговорів з кредиторами дозволять продовжити до 2018 року погашення євробондів банку на суму 200 млн дол.

Таким чином, з боку міжнародних інвесторів "ПриватБанк" отримав підтримку на суму 10 млрд грн.

Станом на 7 липня 2015 його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3182%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!