У Абромавичуса скоротять штат Держстату на 20%

Понеділок, 5 жовтня 2015, 12:34

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України прийняло рішення скоротити штат Державної служби статистики України  на 20% до кінця року.

Про це повідомила перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів, зазначає прес-служба відомства.

Крім того, поетапно буде зменшено кількість обов’язкових статистичних звітів, які подають українські підприємства.

За її словами, оптимізація штату Держстату є однієї зі складових реформи, головна ціль якої - створення компактної й ефективної установи, яка працює на благо економіки, а не обтяжує бізнес.

Реклама:

Нову штатну структуру служби статистики Міністерство вже затвердило. Протягом наступних двох місяців відомство має провести необхідні процедури щодо скорочення співробітників згідно з законодавством про працю, зазначила заступник міністра.

Ковалів уточнила, що процедура торкнеться, головним чином, окремих регіональних відділень. Кількість відокремлених підрозділів районного (міського) рівня до оптимізації штату складає 481, а після оптимізації - 275.

"Для успішного проведення реформ необхідно зробити державні структури компактними та ефективними. Час, коли штати відомств безконтрольно розширювалися - закінчився. Мінекономіки в цьому є гарним прикладом для інших. Ми вже скоротили власний штат на 31%, а тепер прийшов час скорочувати штати інших відомств", - підкреслила Ковалів.

Крім того, міністерство почало скорочувати форми подачі статистики, які є обов’язковими для підприємств. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: