Кабмін затвердив план корпоративного управління "Нафтогазу"

П'ятниця, 16 жовтня 2015, 14:37

Кабінет міністрів на засіданні одноголосно затвердив план дій з реформування корпоративного управління НАК "Нафтогаз України", що передбачає створення наглядової ради із залученням незалежних директорів.

Про це повідомив глава правління НАК Андрій Коболєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це дозволить отримати 300 млн доларів від Європейського банку реконструкції та розвитку і 500 млн доларів від Світового банку на закупівлю газу", - повідомив Коболєв.

Він додав, що план дій вводить новий якісний рівень управління "Нафтогазом" з боку держави.

Реклама:

"Важливим і ключовим елементом рішення є створення повноцінного ради директорів, як з незалежних директорів, так і представників уряду", - зазначив Коболєв.

Глава НАК повідомив, що прем'єр Арсеній Яценюк запропонував представникам міжнародних кредитних організацій делегувати своїх представників до ради директорів.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, який критикував цей план реформування корпоративного управління  перебуває в Тирані (Албанія) на міністерській конференції Енергетичного співтовариства.

Як писала раніше ЕП, згідно із планом, який є у розпорядженні видання, Міненерго повинно передати акції НАК "Нафтогаз України" в управління Кабміну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: