Швеція хоче підвищити податки з 2016 року

Понеділок, 21 вересня 2015, 15:17

Уряд Швеції запропонував підвищити цілий ряд податків з 2016 року і направити отримані кошти на підтримку освіти, ринків житла та праці, а також вирішення проблем біженців.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

У загальній складності обговорювані заходи принесуть бюджету 45 млрд шведських крон (5,4 млрд доларів) додаткового доходу на рік.

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен заявив, що податки доведеться підвищувати через дефіцит бюджету, що залишився після попереднього уряду.

Реклама:

За словами міністра фінансів Швеції Магдалени Андерссон, зокрема, підвищення податків торкнеться тих, хто заробляє понад 50 тис. крон (6 тис доларів) на місяць.

Крім того, будуть зменшені податкові відрахування для фізичних осіб, пов'язані з вартістю праці при ремонті житлової нерухомості та побутовим обслуговуванням.

Також очікується підвищення податків на капітали, що знаходяться на ощадних рахунках, і на паливно-мастильні матеріали, включаючи дизельне паливо, пише Svenska Dagbladet.

"Ми не вирішимо проблеми безробіття, низької успішності в школах або змін клімату за рахунок подальших скорочень і короткозорою політики податкових відрахувань, - стверджує Андрессон. - Для того щоб впоратися з цими викликами, нам потрібно інвестувати в Швецію: в будинки і інфраструктуру, в знання і конкурентоспроможність, в перехід до сталого суспільства".

Проекти на житловому ринку зажадають близько 5,5 млрд крон.

Підвищення зарплат вчителів обійдеться бюджету ще в 3 млрд крон, а збільшення підтримки муніципальних властей у зв'язку з припливом мігрантів - понад 1 млрд крон.

У проекті бюджету на 2016 рік шведський Мінфін повторив прогнози зростання ВВП на 2,8% цього року і в наступному.

При цьому відомство чекає виходу на збалансований бюджет в 2018 році. Безробіття в Швеції, імовірно, знизиться з 7,6% в 2015 році до 7,1% в 2016 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: