Україна завершила збір ранніх зернових

Середа, 19 серпня 2015, 16:06

Станом на 19 серпня українські аграрії вже намолотили 36,7 мільйона тонн зерна.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко на брифінгу в будинку уряду у середу, 19 серпня, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Цього року з площі 10,1 млн га намолочено 36,7 млн тонн", - поінформував міністр. При цьому він додав, що урожайність становить 36,2 ц/га - приблизно на рівні минулорічного показника 36,5 ц/га.

За його словами, найбільший вал зерна намолочено на Одещині - 3 млн тонн, у Дніпропетровській та Харківській областях - по 2,8 млн тонн.

Реклама:

"На рівні минулорічного і урожай озимої пшениці. При урожайності 39,4 ц/га вже намолочено 26,8 млн тонн", - сказав міністр.

"Це достатня кількість, яка забезпечує повну нашу продовольчу безпеку", - наголосив Павленко.

Як зазначається, найвищий урожай озимої пшениці хлібороби зібрали у Хмельницькій  області - 56,7 ц/га, озимого ячменю - на Тернопільщині - 52,1 ц/га, жита - на Хмельниччині - 40 ц/га, вівса - у Чернівецькій області - 41,3 ц/га.

"Жнива тривають. Продовжується обмолот гречки, проса, розпочато збирання сої. Очікується, що загальний валовий збір зерна сягатиме 60 млн тонн", - зазначив Павленко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: