Суд відібрав у фірми Фірташа 4 гектара під Бузьким лиманом

Вівторок, 11 серпня 2015, 17:49

Суд відібрав близько 4 га землі у ТОВ "Миколаївський спеціалізований порт "Ніка-Тера", яке входить в холдинг OSTCHEM, підконтрольний відомому мільярдеру Дмитру Фірташу.

Про це повідомила прес-секретар прокурора Миколаївської області Валерія Власова, передає "Укрінформ".

"За позовом заступника прокурора області суд визнав незаконним і скасував рішення Миколаївської міської ради, а також визнав недійсним договір оренди земельної ділянки Бузького лиману площею 3,8 га вартістю понад 4 млн грн. Міськрада всупереч вимогам законодавства та з перевищенням своїх повноважень уклала з ТОВ "Миколаївський спеціалізований порт "Ніка-Тера" договір оренди даної земельної ділянки під водним об’єктом загальнодержавного значення - Бузьким лиманом", - сказала Власова.

Крім того, за її словами, у судах нині знаходяться позови на відкликання рішень щодо наданих земельних ділянок "Ніка-Тері" площею понад 105 га.

Реклама:

На прохання кореспондента Укрінформу дану інформацію прокоментувала і прес-секретар "Ніка-Тери" Юлія Матвєєва.

За її словами, жодних практичних наслідків дане рішення суду для їх підприємства наразі не має. Порт не знижує обсяги виробництва, платить зарплату і податки.

"Наразі рішення суду не набрало законної сили. Нашими юристами готується апеляція, і ми будемо відстоювати свою позицію в судах вищої інстанції", - сказала Матвєєва.

Варто також зазначити, що "МСП Ніка-Тера" - високомеханізований сучасний порт площею 147 га, який інтенсивно розвивається. Він має чимале соціальне значення для миколаївського регіону. Сьогодні тут працює 1200 людей, середня зарплата становить біля 6 тис. грн. В 2014 році сума податків, сплачена цим підприємством в бюджети різних рівнів, склала майже 43 млн грн.

З 2011 року морський порт "Ніка-Тера" підконтрольний структурам одіозного мільярдера Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: