Фонд гарантування вкладів розширить гарантії виплат на фізосіб-підприємців

Четвер, 16 липня 2015, 20:03

Нацбанк України вітає ухвалення Радою закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку)". 

Про це регулятор написав на своїй сторінці в Facebook.

"Прийняття цього закону є надзвичайно важливим з огляду на взяті Україною зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом та Світовим банком", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначається, реалізація закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку)" підвищить інституційну спроможність Фонду гарантування вкладів фізосіб  та прискорить початок виплати вкладникам, чим зменшить соціальну напругу та підвищить довіру вкладників до банківської системи.

Крім прискорення виплат, також важливим нововведенням, яке передбачається законопроектом, є поширення гарантій виплат вкладів на фізичних осіб-підприємців, йдеться у повідомленні.

Згідно із законом у структурі Фонду буде створено "консолідований офіс з продажу активів неплатоспроможних банків", що дасть змогу скоротити видатки Фонду, а відповідно і держави.

натисніть для збільшення 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: