Україна проведе в середу вирішальні переговори з кредиторами - ЗМІ

Середа, 15 липня 2015, 11:11

Міністр фінансів України Наталія Яресько проведе в середу у Вашингтоні перші прямі переговори з комітетом приватних кредиторів із метою досягнення угоди про реструктуризацію суверенних єврооблігацій.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Wall Street Journal.

Як зазначається, переговори можуть стати вирішальними у світлі погашення Україною $120-мільйонного купона за єврооблігаціями, що має відбутися 24 липня.

Представник української делегації сказав газеті, що Київ може здійснити ці виплати й уникнути дефолту, якщо сторони подолають розбіжності на переговорах, які відбудуться в середу.

Реклама:

"Якщо у нас буде досягнуто серйозного прогресу, то, думаю, ми зможемо здійснити платіж", - сказав він.

У разі прострочення платежу за купоном Україна опиниться лише в ситуації технічного дефолту, вважають при цьому українські офіційні особи.

Проте комітет кредиторів дає зрозуміти, що невиплата стане дефолтом, здатним порушити плани України щодо відновлення економіки.

"Технічний дефолт - це аж ніяк не кінець для країни, а початок реструктуризації. Це відріже нас від публічних ринків на якийсь час, але ми до цього були готові від самого початку", - сказав в інтерв'ю WSJ міністр економіки України Айварас Абромавічус.

Прострочення не матиме великого негативного впливу на банки, якщо врешті-решт буде досягнуто угоди щодо реструктуризації і Київ зможе виплатити за графіком вересневі $500 млн за єврооблігаціями, сказав газеті інший неназваний український чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: