Прокуратура Донеччини "накрила" конверт з обігом понад мільярд гривень

П'ятниця, 10 липня 2015, 12:25

Прокуратурою Донецької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

"Встановлено, що службові особи 3 підприємств, які підконтрольні одному з мешканців м. Маріуполя, під час проведення антитерористичної операції, здійснювали будівельні та інші роботи для державних і комунальних підприємств, у тому числі портів м. Маріуполя та м. Одеси", - зазначили у прес-службі відомства.

Всього за останні роки підприємцями освоєно понад 80 млн грн державних коштів.

Реклама:

"З метою отримання надприбутків та їх легалізації, вказані особи користувались незаконними послугами одного з найпотужніших конвертаційних центрів Дніпропетровська, до якого входило понад 100 підприємств з ознаками фіктивності. Лише за останній рік правопорушниками переведено до тіньового обігу понад 1 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

9 липня в рамках проведення досудового розслідування прокуратурою Донецької області, співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Донецькій області та УСБУ у Донецькій області одночасно проведено 11 обшуків у тіньових офісах конвертаційного центру та місцях мешкання фігурантів у містах Маріуполі та Дніпропетровську.

В ході обшуків виявлено та вилучено фактичні докази злочинної діяльності, бухгалтерські документи, комп’ютерну техніку, грошові кошти, печатки підприємств, які входили до складу конвертаційного центру. 

На даний час рахунки підприємств з ознаками фіктивності арештовані, на них заблоковано близько 1 млн грн. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: