Total вирішила залишити СП і з "Лукойлом"

Четвер, 25 червня 2015, 10:07

Французька Total слідом за Штокманом покине і СП з "Лукойлом" щодо розробки ділянок з важкодобувані нафтою

Про це пише "Комерсант".

"Лукойл" збирається компенсувати Total витрати на придбання трьох ліцензій на ділянки з важковидобувної нафти баженівської свити.

"Ми домовилися, що продовжимо роботу самостійно", - сказав глава російської компанії Вагіт Алекперов, уточнивши, що Total "безумовно зможе повернутися в проект після санкцій".

Реклама:

Глава Total в Росії Жак де Буассезон підтвердив, що "компанія хоче відновити співпрацю з "Лукойлом" по баженівській свиті, як тільки санкції будуть зняті".

Як пише видання, проект став проблемним для Total влітку 2014 року, коли проти Росії були введені санкції, що забороняють іноземним компаніям працювати на шельфі і у видобуток сланцевої нафти.

Джерело видання, близьке до СП, вказує, що ресурси баженівської  свити формально не сланцеві, "але робота там іноземцям все одно заборонена".

Фактично роботи над проектом вів "Лукойл".

За умовами своїх ліцензій, Total повинна протягом трьох років приступити до сейсморозвідки і і пробурити на Східно-Ковенській ділянці як мінімум одну свердловину, а на Лямінській -3 і Ташинській - мінімум дві.

"Сторони хочуть зберегти ліцензії, працювати там може тільки "Лукойл", тому логічно, що компанія їх викупить. Але формально СП, швидше за все, продовжить існувати", - говорить співрозмовник.

Згодом ліцензії можуть повернутися назад до Total, уточнює він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Total передасть "Газпрому" 25% в компанії Shtokman Development AG, створеної в 2008 році для розробки першої фази гігантського Штокманівського родовища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: