Сорос порівняв допомогу ЄС Україні з "харчуванням через крапельницю"

Четвер, 18 червня 2015, 14:49

Європейці недооцінюють важливість України і не допомагають їй належним чином.

Про це написав у статті для Project Syndicate американський мільярдер Джордж Сорос, пише "Укрінформ".

"Європейські лідери, зокрема, не змогли оцінити важливість України. Захищаючи себе, Україна також захищає ЄС. Якщо Путін зумів дестабілізувати ситуацію в Україні, він може потім застосувати ту саму тактику, щоб розділити ЄС і завоювати деякі з його держав-членів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає Сорос, європейські лідери ставляться до України, як до "іншої Греції - країни, яка відчуває економічні труднощі, а також до країни, яка навіть не є членом ЄС".

Реклама:

Мільярдер вважає, що такий підхід є помилковим.

На думку американця, європейці не можуть усвідомити факту "народження нової України". Він визнає, що "нічого дивного в цьому немає", оскільки такі перевороти, що відбулися на Майдані в Києві, "трапляються часто". Як приклад він наводить "арабську весну".

Проте в Україні ситуація інша, вважає він. Сорос визнав, що навіть він недооцінив можливості цієї країни, хоч і "брав участь у процесі трансформації України". Сорос порівняв допомогу Європи Україні з "харчуванням через крапельницю", через що країна тепер знаходиться на межі колапсу.

Він зазначає, що європейські лідери повинні сприймати фінансову підтримку цій країні як "бюджетні витрати на оборону".

На даний момент європейські лідери "не показали, що готові допомогти Україні будь-якою ціною", додав американський мільярдер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: