Аграрний фонд хоче залучити 5 мільярдів гривень для закупівлі зерна

Вівторок, 16 червня 2015, 16:42

Аграрний фонд і Міністерство аграрної політики і продовольства ведуть консультації з Міністерством фінансів щодо випуску євробондів на загальну суму 5 млрд гривень для фінансування форвардної кампанії 2015 року.

Про це повідомив глава Мінагропроду Олексій Павленко на брифінгу в Кабінеті міністрів, передає УНІАН.

"Ми отримали пропозицію від Аграрного фонду опрацювати спільно з Міністерством фінансів випуск бондів", - сказав Павленко.

"Зараз керівництво почало консультації з Міністерством фінансів щодо можливості залучення зовнішнього фінансування до 5 млрд гривень - це те, що хоче Аграрний фонд запропонувати до кінця року нашим аграріям", - додав міністр.

Реклама:

При цьому він не зміг озвучити можливі терміни завершення консультацій з Мінфіном і безпосередньо термін випуску євробондів.

Як повідомлялося, раніше глава Мінагропроду Павленко повідомив про проведення Аграрним фондом консультацій з Міністерством фінансів про можливості залучення 2,2 млрд гривень для фінансування форвардної кампанії 2015 року.

За програмою весняних форвардних закупівель 2015 року Аграрний фонд планував укласти контракти на придбання 190-200 тисяч тонн зернових, а в цілому, з урахуванням осіннього форварда, фонд має намір закупити близько 1 млн тонн зернових.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: