Саакашвілі очолив Наглядову раду реформ держпідприємств - Абромавичус

П'ятниця, 12 червня 2015, 11:02

Міністерство економічного розвитку і торгівлі створило Наглядова рада реформ державних підприємств на чолі головою Одеської ОДА Михайлом Саакашвілі.

Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромаичус, передають "Українські новини".

За його словами, на сьогоднішній день при Мінекономторгівлі працює цільова команда з реформи держпідприємств, до якої увійшли управлінці, експерти приватного сектора економіки, аналітики, управлінські консультанти.

"Ми створюємо сьогодні Наглядову раду реформ (держпідприємств). Це група експертів з найширшим досвідом у галузі державного управління підприємствами", - сказав він.

Реклама:

Абромавичус зазначив, що наглядова рада буде працювати в тісному контакті безпосередньо з ним, а також цільовою командою з реформи держпідприємств.

"Саакашвілі погодився очолити цю раду реформ", - сказав міністр.

Він уточнив, що до складу наглядової ради також увійшли співзасновник Horizon Capital Марк Івашко, президент правління Варшавської фондової біржі Павло Тамборські, управлінський директор ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Малиж, директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан, керівник компанії Mondelez Ukraina Тарас Лукачук.

Саакашвілі, у свою чергу, зазначив, що функціонування такого наглядового органу необхідно не тільки в процесі реформування держпідприємств, але також для їх майбутньої приватизації.

"У нас знову високий ризик того, що приватизація перетвориться на "прихватизацію". Високий також ризик того, що ми знову створимо групу олігархів", - сказав він.

Голова Наглядової ради реформ додав, що проведення прозорих конкурсів з відбору керівників держпідприємств із залученням громадськості дозволить уникнути згаданих ризиків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: