АМКУ надав рекомендації водоканалу Бойка щодо тарифів на водопостачання

Понеділок, 18 травня 2015, 17:07

Антимонопольний комітет України надав обов’язкові для розгляду рекомендації щодо припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринку централізованого водопостачання.

Про це йдеться у прес-релізі АМКУ.

Як зазначається, ТОВ "Білоцерківвода" надає КП "Уманьводоканал" послуги з виробництва питної води, а транспортування води магістральним трубопроводом довжиною 133 км та розподіл води серед мешканців Умані КП "Уманьводоканал" здійснює самостійно.

"Тобто ТОВ "Білоцерківвода" не виконує для КП "Уманьводоканал" повного циклу робіт, які згідно із визначенням у Законі України "Про питну воду та питне водопостачання" складають послугу централізованого питного водопостачання", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також наголошується, що у ході дослідження Антимонопольний комітет встановив, що до тарифу на послуги з централізованого водопостачання, які надає КП "Уманьводоканал" для споживачів Умані, включено витрати на утримання мереж централізованого водопостачання не тільки міста Умань, а також і міста Біла Церква.

"Отже, споживачі Умані фактично відшкодовують витрати, які несе КП "Уманьводоканал", що надає їм послуги з централізованого водопостачання, а також витрати ТОВ "Білоцерківвода", яке такі послуги споживачам міста Умань та КП "Уманьводоканал" не надає", - йдеться у прес-релізі.

Як наголошується, зазначене може свідчити про те, що тарифи, встановлені для ТОВ "Білоцерківвода", є також необґрунтованими, оскільки не враховують витрат, що перекладені на споживачів Умані.

КП "Уманьводоканал" у свою чергу не розробило та не подало на погодження/затвердження уповноваженому органу рівень екологічної броні для свого підприємства.

З метою припинення дій, що містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, Антимонопольний комітет України надав обов’язкові для розгляду рекомендації.

ТОВ "Білоцерківвода" доручено здійснити розрахунок економічно обґрунтованих витрат на виробництво: послуги з централізованого водопостачання для споживачів Білої Церкви та подати їх НКРЕКП, для встановлення тарифу на централізоване водопостачання; питної води для КП "Уманьводоканал", не включаючи при цьому витрат Товариства на виробництво послуги з централізованого водопостачання для споживачів Білої Церкви.

КП "Уманьводоканал" доручено здійснити розрахунок економічно обґрунтованих витрат на виробництво послуги з централізованого водопостачання та подати їх НКРЕКП, для встановлення відповідного тарифу, необхідного для Підприємства рівня екологічної броні, та подати відповідні матеріали на затвердження органу регулювання в установленому порядку.

Як відомо, ТОВ "Білоцерківвода" належить структурам колишнього віце-прем'єра та керівника фракції Опозиційного блоку Юрія Бойка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!