Франція візьме участь у приватизації українських держпідприємств

Середа, 13 травня 2015, 20:57

Франція готова взяти активну участь в приватизації об'єктів української державної власності.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк по завершенні зустрічі з прем'єр-міністром Франції Мануелем Вальсом у Парижі, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Два базові елементи економічної співпраці України та Франції - це інвестиції в енергетику та інвестиції в аграрний сектор", - підкреслив Яценюк.

За його словами, під час зустрічі було домовлено, що до України прибудуть міністр економіки і міністр аграрної політики Франції.

Реклама:

Глава уряду підкреслив, що Франція готова взяти активну участь в приватизації об'єктів української державної власності: "Це той інвестор, якого потребує українська економіка".

Прем'єр-міністр України додав, що французька сторона направить експертів до Фонду державного майна України "з тим, щоби приватизація в Україні була чесна і прозора, не під когось, а під реального інвестора".

Яценюк нагадав, що під час його зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом було домовлено про проведення в Парижі восени цього року інвестиційної конференції для презентації інвестиційного потенціалу України.

"Для того, щоби дати можливість інвестору прийти в Україну, створити робочі місця для українців, допомогти українському бізнесу. І від цього також отримає зиск і французький бізнес", - сказав він.

Такі ж інвестиційні конференції, нагадав глава уряду, заплановано провести в США та Німеччині.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: