Профспілка "Укрспирту" вимагає нового конкурсу на посаду керівника підприємства

Понеділок, 6 квітня 2015, 19:52

Профспілкова організація державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" вимагає скасування результатів конкурсу з відбору директора ДП, у фінал якого минулого тижня вийшли Ніна Гаркава та Анатолій Далибожик.

Як повідомив голова профспілки "Укрспирту" Роман Сметанюк, у біографії цих кандидатів у спиртовій галузі "дев’ять кримінальних проваджень на двох".

"Двоє людей, які вийшли на конкурс у Кабмін, мають рішення судів, в яких визнали свою провину, і до них було застосовано амністію", - сказав він.

"І один, і інший кандидати є людьми, стосовно яких на сьогодні або триває кримінальне провадження, або їх було засуджено за злочинну діяльність у спиртовій галузі раніше", - додав директор Сторонибабського МПД ДП "Укрспирт" Юрій Лучечко.

Реклама:

Сметанюк вважає, що конкурс відбувся непрозоро, трудовий колектив ДП "Укрспирт" не мав можливості ознайомитися з програмами і самими конкурсантами.

На його думку, до складу конкурсної комісії слід було залучити представників профспілки, тоді як до неї входили, окрім чиновників Мінагропроду, представники міжнародних рекрутингових і консалтингових компаній, що непричетні до галузі.

Крім того, голова профспілкової організації повідомив, що не був допущений до конкурсу й оспорює це в суді.

"Ми не зупинимося, ми обстоїмо скасування цього конкурсу. Йтимемо до кінця, оголосимо страйк", - заявив Сметанюк. За його словами, спиртовики мають намір передати матеріали стосовно Далибожика та Гаркавої народним депутатам.

Присутній на прес-конференції перший заступник міністра агрополітики Ярослав Краснопольський, який очолював конкурсну комісію з "Укрспирту", наголосив, що, згідно з довідками від МВС, "щодо цих конкурсантів немає порушень".

За його словами, комісія оцінювала кандидатів лише за наданими ними пакетами документів і не мала іншої інформації.

"Передбачено два етапи конкурсу: перший відбувається на рівні міністерства, наступний - на рівні Кабміну, де п'ять міністрів і п'ять незалежних експертів оцінюватимуть цих кандидатів. І якщо у них буде інформація про те, що є кримінальні справи, закриті чи незакриті, підстави, які передбачатимуть неправомірність, ця комісія ухвалить правильне та адекватне рішення й обох кандидатів зніме з конкурсу", - сказав Краснопольський.

Він також повідомив, що очолювана ним комісія не допустила до відбору вісьмох претендентів на посаду директора "Укрспирту": семеро з них не підготували конкурсних пропозицій, а один подав неповний пакет документів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!