"Нафтогаз" пропонує Кабміну збільшувати постачання газу з Європи

П'ятниця, 3 квітня 2015, 16:13

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" пропонує Кабінету міністрів і надалі продовжувати збільшувати реверсні поставки газу з Європи, не залежно від того, яким чином розвиватимуться відносини з російським газовим монополістом компанією "Газпром".

Про це в ефірі телеканалу "Еспрессо TV" сказав голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

"Стратегія, яку ми пропонуємо уряду дуже проста - як би не розвивалася ситуація з "Газпромом", нам все одно необхідно продовжувати збільшувати реверсні потужності, використовувати їх у доцільному обсязі", - сказав він.

За словами Коболєва, головною причиною зниження ціни на російський газ для України є диверсифікація поставок газу в Україну.

Реклама:

На думку голови правління "Нафтогазу", ціна на європейський газ буде падати і надалі, і поставки газу в Україну через країни Європи будуть залишатися з економічної точки зору конкурентоспроможними, навіть після зниження ціни на газ від "Газпрому".

Він уточнив, що в Європі ціни на газ прив'язані до механізму попит-пропозиція.

Як відомо, Україна підписала нову угоду на купівлю природного газу в РФ на другий квартал 2015 року. Згідно з умовами угоди ціна газу становитиме 248 доларів за 1000 кубічних метрів.

При цьому принцип "бери-або-плати" в умовах поставок газу на другий квартал, буде призупинено.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!