Ціни виробників промпродукції зросли на 2,3%

Субота, 7 лютого 2015, 10:53

Ціни виробників промислової продукції у січні 2015 року у порівнянні з груднем 2014 року зросли на 2,3%.

Про це йдеться у повідомленні Держстату.

Як зазначається, у добувній промисловості і розробленні кар’єрів у січні продукція подорожчала на 0,4%. Зокрема, у добуванні каменю, піску та глини ціни зросли на 2,7%, кам’яного вугілля - на 1,1%. Разом з цим у добуванні металевих руд відбулося зниження цін на 0,4%, природного газу - на 0,3%.

"Ціни на продукцію підприємств переробної промисловості підвищилися на 2,2%, у тому числі у виробництві коксу та коксопродуктів - на 4,9%, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції - на 3,2%, комп’ютерів, електронної та оптичної продукції - на 3,1%", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Водночас у виробництві продуктів нафтоперероблення ціни знизилися на 4,1%.

"У виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів відбулося подорожчання продукції на 3,8%, зокрема, у виробництві олії та тваринних жирів - на 7,4%, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів - на 5,9%, цукру - на 3,7%, напоїв - на 3%, молочних продуктів - на 2,7%", - повідомляє прес-служба.

Разом з цим у виробництві м’яса та м’ясних продуктів зафіксовано зниження цін на 1,6%. У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося підвищення тарифів на 3,4%, у тому числі на електроенергію - на 3,7%, теплоенергію - на 0,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!