МАУ відмовляється від банку Жеваго - ЗМІ

Четвер, 5 лютого 2015, 09:29

Компанія "Міжнародні авіалінії України" більше не хоче обслуговуватися в банку "Фінанси та кредит".

Про це пише Андрій Самофалов на Hubs.

Як повідомляється, авіакомпанія просить суд розірвати договір на обслуговування і повернути гроші з рахунків, пояснюючи це тим, що її платежі не проводяться. Банк мільярдера Костянтина Жеваго у відповідь вимагає погасити кредит.

Для забезпечення позову 13 січня Київський господарський суд наклав арешт на 162 млн гривень, які зберігаються на кореспондентських рахунках банку "Фінанси та кредит" в НБУ.

Реклама:

Рівно стільки в перерахунку в національну валюту (112,4 млн гривень, 2,9 млн доларів, 1,6 млн рублів і 150,5 тис євро за курсом на 5 січня) МАУ зберігає в банку Жеваго, пише автор.

Тоді ж суд заборонив представництву IATA переводити агентські платежі по системі BSP на рахунки МАУ в банку "Фінанси та кредит". Авіакомпанія обслуговується і в інших банках, - стверджував її менеджмент в листопаді.

Сперечальники не коментують ситуацію.

"МАУ є одним з великих клієнтів банку "Фінанси та кредит". Питання, які ви піднімаєте, в даний час є предметом обговорення між акціонерами та менеджментом обох сторін. Розуміючи, що будь-яка інформація в пресі може негативно позначитися на процесі переговорів, зараз ми утримуємося від коментарів", - написала прес-секретар банку Наталія Нападовська.

"Авіакомпанія МАУ і банк "Фінанси та Кредит" зараз намагаються врегулювати всі спірні питання шляхом як судових, так і переговорних позасудових процесів, розголос характеру і змісту яких до їх завершення, на наш погляд, небажаний", - відповіла прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

Один з менеджерів банку пояснив, що МАУ прострочив виплату платежів за кредитним договором. 13 січня банк зажадав МАУ достроково повернути кредит. МАУ у відповідь спробувала через суд змінити умови кредитної угоди.

В якості забезпечення позову 22 січня суд заборонив банку робити що-небудь з грошима чи майном МАУ, до яких у нього є доступ.

МАУ і "Фінанси та Кредит" - давні партнери. Спірна кредитна лінія була відкрита ще в грудні 2005 року. Спільно з МАУ банк випускає "Ульотну карту". Кобрендингова платіжна карта дає бонуси від авіакомпаній та її партнерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: