"Укрсоцбанк" призупинив видачу нових автокредитів на південному сході

П'ятниця, 20 лютого 2015, 15:54

"Укрсоцбанк" призупинив видачу нових кредитів клієнтам на купівлю автомобілів в ряді областей південного сходу країни - Харківської, Одеської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Донецької та Луганської.

Про це повідомив перший віце-президент "ВіДі Груп" Артем Ткаченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Повідомляємо, що в банку введено обмеження по кредитуванню клієнтів на покупку автомобілів по ряду областей України, а саме - видача нових кредитів дозволена по всіх регіонах, за винятком Харківської, Одеської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

За його словами, банк розглядає заявки клієнтів, які зареєстровані в регіоні з призупиненим кредитуванням за умови, якщо клієнт надає підтвердження, що проживає і працює на іншій території України (підтвердженням може бути договір оренди житла та довідка про доходи із зазначенням фактичного місця розташування роботи).

Реклама:

Як повідомив директор блоку управління ризиками "Укрсоцбанку" Павло Гашковец, дане рішення банку обумовлено збільшенням ризиків кредитування в зазначених регіонах.

"Рішення банку пов'язане з підвищенням ризику та рівнем неплатежів в цих регіонах. Банк не тільки може, але і зобов'язаний реагувати на ситуацію, що склалася. В іншому випадку дії банку будуть йти врозріз з інтересами вкладників. Альтернативним рішенням може бути тільки зупинка кредитування по всій території країни", - сказав Гашковец.

"ВіДі Груп" - великий транспортний оператор України, який володіє двома автомобільними містечками в Києві та Одесі.

"Укрсоцбанк" заснований в 1990 році. UniCredit Bank Austria AG до січня 2015 володів 37,3533% акцій банку, ПрАТ "Ферротрейд Інтернешнл" - 35,5811%, UniCredit SpA - 26,479%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: