У "Київстарі" заявили, що не дають РФ доступу до конфіденційної інформації абонентів

Вівторок, 17 лютого 2015, 20:54

Мобільний оператор "Київстар" повідомляє про відсутність можливості отримання іноземними компаніями доступу до конфіденційної інформації абонентів або телекомунікаційного устаткування компанії.

Про це повідомив УНІАН директор з корпоративних комунікацій "Київстар" Михайло Шуранов у відповідь на звинувачення народного депутата Антона Геращенка у неналежному захисті мережі та персональних даних абонентів компаній, контрольні пакети акцій яких належать резидентам РФ.

"Іноземні компанії доступу до конфіденційної інформації чи обладнання "Київстар" не мають", - зазначив Шуранов.

За його словами, мережа "Київстар" є захищеною від прослуховування у відповідності з ліцензійними умовами і законодавством України, що підтверджено технічними перевірками, в тому числі за участю СБУ і НКРСІ.

Реклама:

"Згідно з висновками державних комісій, що здійснювали перевірки, несанкціонованого зняття інформації, порушень конфіденційності даних абонентів, незаконної обробки інформації, а також розповсюдження відповідних даних в мережі "Київстар" не виявлено", - повідомив Шуранов.

При цьому він підкреслив, що мобільна мережа цивільного призначення, якою є мережа "Київстар", не повинна використовуватися при веденні армійських військових операцій.

"У відповідності з законодавством України Міністерство оборони є спеціальним користувачем радіочастотного ресурсу і для військових цілей використовує свої власні, спеціальні канали зв'язку та обладнання", - заявив топ-менеджер.

У відповідь на пропозицію Геращенко ввести 25% обмеження на частку російських акціонерів у статутному капіталі українських мобільних операторів, Шуранов заявив, що кінцевим бенефіціаром "Київстару" є голландська компанія Vimpelcom Ltd., акції якої котуються на Нью-Йоркській фондовій біржі.

"Кінцевий бенефіціар "Київстар" - європейська компанія Vimpelcom Ltd. Цій компанії належить 100% акцій "Київстар". Vimpelcom Ltd здійснює діяльність у відповідності з законами Королівства Нідерландів та ЄС. Акції компанії розміщуються на Нью-Йоркській фондовій біржі NASDAQ, що вимагає повного виконання вимог комісії з цінних паперів США", - повідомив Шуранов.

Як повідомлялося, народний депутат Антон Геращенко звернувся до РНБО України з проханням розробити правові механізми обмеження частки російських компаній у статутному капіталі українських мобільних операторів розміром не більше 25%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: