За підрахунками МВФ економіка України торік впала на 7-7,5%

Четвер, 12 лютого 2015, 18:35

Ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд підтвердив раніше озвучений прогноз падіння економіки України за підсумками 2014 року на рівні 7-7,5%.

Про це йдеться в заяві місії Фонду, текстом якого володіє УНІАН.

"Економіка України в 2014 році впала до 7-7,5%, в основному через конфлікт на сході, який негативно впливає на розвиток індустрії країни, її експортного потенціалу та загальної фінансової стабільності", - йдеться в заяві Фонду.

Раніше МВФ прогнозував падіння економіки України за підсумками 2014 року до 6,5% та до 7,25% у разі продовження активних бойових дій на сході.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет міністрів затвердив меморандум співпраці з ключовим кредитором - Міжнародним валютним фондом терміном на 4 роки і з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) з обсягом фінансування 17,5 млрд доларів.

Нова програма передбачає ряд ключових реформ - ефективних рішень в управлінні економікою, боротьбі з корупцією, наведення порядку в енергетиці, оптимізації та скорочення державних видатків, збільшення до 3% ВВП видатків на інвестиції, в скороченні апарату державних чиновників, наведенні справедливості в пенсійній реформі, в першу чергу мова йде про скорочення і ліквідацію так званих спеціальних пенсій.

Крім того, метою нової програми є стабілізація банківської системи та валютного курсу для того, щоб 2016 рік став роком стабілізації і економічного зростання для України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!