Павленко: Аукціони - це удар по земельній корупції

Понеділок, 19 січня 2015, 16:31

З 15 жовтня запроваджено відкриті аукціони, які визначатимуть долю земельних ділянок для сільськогосподарського виробництва.

Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко в інтерв’ю виданню "Новое время", передає прес-служба міністерства.

"При розгляді заяв на надання ділянок у власність чи тимчасове користування саме місцеві ради визначатимуть позицію щодо надання дозволу на розробку землевпорядної документації. І ця позиція має бути врахована", - заявив міністр.

"Аукціони - це удар по земельній корупції. Адже гроші напряму йтимуть до бюджету. До того ж, бюджет отримає додаткові кошти за рахунок легалізації старих тіньових схем", - наголосив очільник міністерства.

Реклама:

За його словами, усе це збільшить прозорість земельних відносин, зміцнить фінансову базу місцевих громад та захистить права інвесторів.

"Адже інвестор купуватиме ділянку абсолютно легітимно. Відтак ніхто не зможе без вагомих причин поставити під сумнів угоду", - додав міністр.

"Уже перший аукціон на Кіровоградщині засвідчив дієвість нової системи. Вартість чотирьох ділянок загальної площею 200 га збільшилися уп’ятеро, порівняно з оціночною. І головне, 5 мільйонів гривень орендної плати напряму перераховано до міського бюджету", - зазначив Павленко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: