Аграрний сектор може замістити понад 30 мільярдів кубометрів газу – Мінагропрод

Понеділок, 8 грудня 2014, 16:24

Аграрний сектор може замістити понад 30 млрд куб м газу, якщо максимально ефективно використовувати його потенціал.

Про це під час круглого столу з представниками бізнес-спільноти Італії заявила директор Департаменту землеробства Мінагрополітики Тетяна Лазарь, повідомляє прес-служба міністерства.   

"Україна споживає 63 млрд куб м газу, імпорт становить – 42 млрд куб м. При цьому є чималий потенціал у твердих відходах - говоримо про можливість заміщення більше 9 млрд куб м газу. Наша амбіційна мета, в разі максимального використання всіх можливостей, це заміщення 30 млрд куб м газу", - сказала вона.

Напередодні представники Міністерства аграрної політики і продовольства, центральних та місцевих органів влади, профільних асоціацій та представники бізнес-спільноти Італії на чолі з Почесним Консулом Марком Тозоном провели засідання круглого столу, на якому обговорили шлях до енергетичної незалежності України.

Реклама:

Учасники заходу оцінили поточний стан у сфері поводження з відходами в Україні, обговорили можливість максимального використання відходів в якості енергетичного ресурсу, як альтернативного природному газу. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: