"Татнафта" може продати АЗС в Україні

Понеділок, 29 грудня 2014, 13:30

"Татнафта" не виключає продажу мережі АЗС в Україні.

Про це повідомив генеральний директор компанії Наіль Маганов на прес-конференції в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день ці заправки працюють, продажі зростають", - сказав Маганов.

За його словами, компанія розраховує зберегти реалізацію нафтопродуктів на колишньому рівні, інвестиції в розвиток бізнесу не плануються.

Реклама:

"Якщо буде хороший покупець, чому б не продати, але не розраховуємо, що хтось в поточній ситуації вкладе гроші", - сказав Маганов.

Торкаючись теми "Укртатнафти", гендиректор нагадав, що за рішенням міжнародного трибуналу "Татнафту" зобов'язали виплатити 112 млн доларів.

"Ми не задоволені цією сумою, ми сьогодні відпрацювали стратегію, як будемо працювати над відшкодуванням повного збитку компанії "Татнафта", - сказав Маганов.

Нагадаємо, "Татнафта" пред'явила позов Україні в травні 2008 року на підставі російсько-української угоди про захист інвестицій, укладеної в 1998 році, у зв'язку з насильницьким захопленням ЗАТ "Укртатнафта" в жовтні 2007 року і експропріації акцій "Татнафти" в ЗАТ "Укртатнафта".

Російська компанія виграла справу - суд зобов'язав Україну виплатити "Татнафті" компенсацію у розмірі 112 млн доларів плюс відсотки.

"Укртатнафта" заявила про готовність компенсувати державі всі витрати, пов'язані з виплатами за рішенням суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: