У Порошенка очікують на допомогу від МВФ наприкінці січня

Середа, 24 грудня 2014, 14:34

В Адміністрації президента чекають на рішення МВФ про виділення макрофінансової допомоги Україні до третьої декади січня 2015 року.

Про це сказав на прес-конференції заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми чекаємо, що фахівці МВФ працюватимуть активно в Україні, навіть не чекаючи Різдвяних свят 6-7 січня, а приїдуть ще раніше. І ми розраховуємо, що усі рішення щодо макрофінансової допомоги, пакета, обсягів будуть прийняті десь до третьої декади січня, і це було б оптимально", - сказав він.

За його словами, Євросоюз, США і МВФ прийняли політичне рішення про допомогу Україні, і зараз питання полягає в термінах і обсягах її надання.

Реклама:

"Ми постійно ведемо переговори, президент і уряд займаються цим питанням, і стосовно допомоги від ЄС - це третій пакет, і транш МВФ, і підтримка з боку США", - підкреслив заступник голови адміністрації президента.

Крім того, чиновник згадав, що деякі країни, зокрема, Канада, Австралія, Японія, а також Всесвітній банк, приєднаються до процесу надання допомоги Україні.

"І увесь цей пакет має бути достатнім для того, щоб не лише стабілізувати ситуацію, але і дати можливість проведення реформування", - сказав Чалий.

Нагадаємо, ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд високо оцінив готовність України до проведення реформ і готовий надіслати місію в Київ у січні 2015 року.

Як повідомлялося, місія МВФ працювала в Україні з новим складом уряду на запрошення прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра фінансів Наталії Яресько.

Основним завданням місії було оцінити поточну економічну ситуацію в Україні, а також оцінити основні макроекономічні параметри розвитку України до 2015 року, включаючи проект бюджету на 2015 рік і пакет податкового і бюджетного законодавства, яке ляже в основу проекту бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!