ЄК не компенсуватиме втрати "Газпрому" від зупинки "Південного потоку"

Вівторок, 2 грудня 2014, 14:40

У Єврокомісії немає юридичних підстав для компенсації зупинених проектів, як це сталося у випадку з "Південним потоком".

Про це заявила офіційний представник Єврокомісії Анна-Кайса Ітконен у вівторок на брифінгу в Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Немає бази (юридичної), яка дозволяла б компенсацію для цього або будь-якого іншого проекту, що зупиняэться", - сказала прес-секретар, відповідаючи на запитання про можливу компенсацію втрат "Газпрому" у зв'язку із зупинкою "Південного потоку".

За її словами, Єврокомісія детально проаналізує ситуацію в південно-східній Європі і підтверджує зобов'язання щодо цього регіону.

Реклама:

"Головними компонентами Енергетичного союзу ЄС є безпека і солідарність, і це тягне безпеку постачання і більш рішучу і динамічну енергетичну політику, яка є одним з наших пріоритетів", - зазначила Ітконен.

Нагадаємо, 1 грудня президент РФ Володимир Путін заявляє, що Росія не буде будувати "Південний потік", поки не буде дозволу від Болгарії, участь у проекті буде переглянуто.

Пізніше, глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що повернення до проекту газопроводу "Південний потік" не буде, проект закритий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!