Україна та МВФ оновили економічні параметри

Середа, 8 жовтня 2014, 18:28

Україна повинна залучити від міжнародних фінансових організацій і розміщення євробондів разом із попередніми надходженнями близько 6,8 мільярда гривень на кінець грудня 2014 року.

Про це йдеться в оновленому Технічному меморандумі про взаєморозуміння (ТВМ) з МВФ, опублікованому на сайті Міністерства фінансів.

Документ датований 18 серпня 2014року.

Як зазначається, Меморандум про взаєморозуміння (ТМВ) складений на заміну ТМВ від 22 квітня 2014 року.

Реклама:

В ньому викладено взаємоузгоджену позицію українського керівництва та експертів МВФ щодо визначення змінних параметрів, на основі яких встановлюються кількісні цільові показники в контексті програми "Стенд-бай".

Зокрема, в документі міститься базовий прогноз щодо коштів, залучених від розміщення євробондів та фактичного виділення коштів від МФО та з офіційних джерел.

 Потоки наростаючим підсумком з кінця березня 2014 року, мільйони доларів

Крім цього, в Меморандумі вказується, якими повинні бути граничні обсяги випуску ОВДП - для докапіталізації НАК "Нафтогазу України", і розрахунків з "Газпромом".

Гранична сума таких операцій до кінця року становитиме не більше 104,4 млрд гривень, або 6,935 млрд доларів.

Потоки наростаючим підсумком з кінця березня 2014 року 

Також в документі зазначається, що операції НБУ з державними облігаціями, емітованими для фінансування Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФ) та рекапіталізації банків становитимуть на кінець року 23,5 млрд гривень. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!