Відповідальним за корупцію в адміністрації Порошенка став екс-чоловік комуністки Калетник

Середа, 29 жовтня 2014, 12:10

Керівником Головного департаменту з питань діяльності правоохоронних органів та протидії корупції АП 17 жовтня цього року був призначений Дмитро Єлманов.

Про це пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, у серпні цього року він став позаштатним радником глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна, і вже у жовтні очолив департамент. Стаж держслужби Єлманова рахується з 22 серпня цього року.

Дмитро Єлманов у 1990-х він заснував будівельну корпорацію "БМ Груп", яку протягом 1996-2003 рр. очолювала його колишня дружина - нардеп Оксана Калетник, яка у цьому році покинула Компартію. Колишня комуністка є племінницею "регіонала" Григорія Калетника та двоюрідною сестрою екс-голови митниці часів Віктора Януковича Ігоря Калетника.

Реклама:

За даними деяких ЗМІ, у 1990-х подружжя Єлманових вже було знайоме з Борисом Ложкіним.

Так, Оксана Єлманова (повернула дівоче прізвище у 2012 році) створила регіональний щотижневик "Телетиждень", який потім перейшов медіахолдингу Ложкіна.

Протягом 2000-2008 років Дмитро Єлманов разом із Львом Парцхаладзе був співзасновником ТОВ "Квадрат-Дружби народів" (торговий центр у підземному переході).

На сьогоднішній день, за даними Інформаційного ресурсного центру, Єлманов є засновником ТОВ "Оріон-Девелопмент" (основний вид діяльності - агентства нерухомості) і ТОВ "ЕТС Крани" (торгівля промисловим устаткуванням) разом із Юрієм Марісенковим з Краматорська. 

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: