Швейцарська Gunvor може продати свої російські активи

Понеділок, 27 жовтня 2014, 11:49

Нафтотрейдингова компанія Gunvor, частина якої раніше належала російському бізнесменові Геннадію Тимченку, розглядає можливість продажу своїх російських активів.

Про це повідомили в прес-службі компанії, пише "Прайм".

"В рамках стратегії диверсифікації Gunvor знаходиться в процесі відновлення рівноваги свого глобального портфеля активів. Цей процес включає в себе в тому числі придбання та продаж активів. Оскільки значна частина наших активів перебуває в Росії, Gunvor розглядатиме можливості продати частину цих активів. Ми не очікуємо, що це вплине на нашу трейдингову діяльність в Росії. У той же час ми розглядаємо ряд інших проектів по всьому світу, ми думаємо, що це дасть Gunvor стійкий довгостроковий розвиток", - повідомили в компанії.

Також в компанії додали, що трейдинговая діяльність Gunvor в Росії триває.

Реклама:

Раніше ЗМІ повідомляли, що Gunvor продасть частину своїх активів в Росії, щоб знизити ризики у своїй діяльності.

Джерела Financial Times відзначали, що покупців буде знайти "непросто", але припустили, що Геннадій Тимченко, який володіє часткою в "Колмар", може викупити її в Gunvor, а "Роснефть" може викупити термінал в Усть-Лузі.

Також газета відзначала, що деякі американські банки досі відмовляються співпрацювати з Gunvor через санкції щодо Тимченко.

В структуру активів Тимченко входять газовий концерн НОВАТЕК (частка Тимченко - 23%), 30% акцій вуглевидобувної компанії "Колмар", "Трансойл" (80%) - найбільший російський приватний залізничний оператор, який займається нефтеперевозкамі, а також "Сахатранс", що будує перевалочний комплекс в порту Ваніно.

У портфелі також 32,3 проц акцій газо- та нафтопереробної компанії СИБУР, більше 60% акцій "Будтрансгазу", 12,5% акцій страхової групи СОГАЗ, 49,1% акцій німецького страховика Sovag, 7,8% акцій банку "Росія" , "Акваніка" - виробник однойменної питної води та напоїв під брендом "Міністерство газованої", 50% Hartwall Arena в Гельсінкі.

Основний актив - 44% акцій нафтотрейдера Gunvor - Тимченко продав своєму партнеру Торбйорну Торнквістом за день до введення санкцій.

У 2014 році Тимченко продав свої частки в Gunvor International BV, "Русское море" (30%), ТОВ "Авіа груп" (70%, володіє бізнес-терміналом в аеропорту Шереметьєво), ТОВ "Авіа груп норд" (74%, володіє бізнес-терміналом в аеропорту Пулково), фінському авіаперевізнику Airfix Aviation Oy (99%), нафтові трейдери IPP Oil Products (50%) і шведському виробнику і торговця деревиною Rorvik Timber (50%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!