ЄІБ готує проекти для України на 1,5-3 мільярда євро

Четвер, 18 вересня 2014, 10:19

Європейський інвестиційний банк в 2014-2016 роках планує розширити свій кредитний портфель в Україні на 1,5-3 мільярда євро.

Про це повідомив президент банку Вернер Хойер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз обговорюємо проекти розвитку", - сказав він журналістам в Люксембурзі.

Президент ЄІБ зазначив, що банк залишається дуже амбітним відносно співпраці з Україною, проте вказав, що останнім часом, у зв'язку з подіями в Криму та на сході України, співпрацювати з Києвом стало дуже складно.

Реклама:

"Це дуже складно, особливо зараз, напередодні виборів, складно знайти тих, з ким вести переговори, підписувати угоди", - сказав Хойер.

Президент ЄІБ додав, що банк вирішив поки сфокусувати свою увагу на тих проектах, які планується здійснювати на територіях, підконтрольних українському уряду.

За даними агентства, банк в даний час розглядає можливість своєї участі в проектах з відновлення інфраструктури на сході України, а також у проекті з фінансування системи освіти, зокрема, підвищення зарплат для викладачів.

"Освіта - це інвестиції в майбутнє країни", - сказав співрозмовник агентства, знайомий з новими планами ЄІБ.

Офіційно на сайті Європейського інвестбанку серед проектів які готуються до затвердження в даний час розміщений лише проект з модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, на фінансування якого ЄІБ і Європейський банк реконструкції та розвитку планують виділити по 150 млн євро.

Програма stand-by Міжнародного валютного фонду для України припускала, що в нинішньому році ЄІБ виділить 683 млн доларів, однак ці кошти не надійшли.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: