МАУ змінить маршрути на Баку, Єреван і Тбілісі через російські санкції

Четвер, 7 серпня 2014, 20:29

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" змушена змінити траси своїх рейсів на таких напрямках, як Баку, Єреван і Тбілісі, щоб виключити використання повітряного простору Росії, яке закрите для українських авіакомпаній в результаті санкцій.

Про це повідомила прес-служба авіакомпанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, це призведе до подовження маршрутів, збільшення часу в дорозі і, відповідно, витрат палива та інших операційних витрат.

Раніше повідомлялося, що Росія заборонила транзит рейсів українських авіакомпаній через свій повітряний простір.

Реклама:

"Є одне рішення, яке урядом прийняте: йдеться про припинення транзитних рейсів українських авіакомпаній, які виконують польоти через повітряний простір Росії, в цілий ряд країн: Азербайджан, Грузію, Вірменію, Туреччину", - сказав прем'єр-міністр РФ Медведєв на засіданні уряду в четвер.

Водночас у Міністерстві інфраструктури України агентству повідомили, що Державна авіаційна служба не отримувала будь-яких офіційних повідомлень щодо вказаної заборони.

У свою чергу директор компанії "Стиль Авіа" Євген Хайнацкий заяввив, що зазначена заборона збільшує час виконання рейсів на 15-30 хвилин.

Він також повідомив, що після закриття всіх повітряних трас у Східній Україні, українські авіакомпанії вже кілька тижнів літають в країни Кавказу через Одесу і Туреччину, огинаючи Крим.

"Тривалість рейсів, звичайно, збільшується на 15-30 хвилин, і економіка цих рейсів сильно страждає. Ці обмеження стосуються не тільки МАУ і "Дніпроавіа", адже регулярні рейси до Грузії також виконують, зокрема, і "Візз Ейр Україна" і Yanair", - сказав Хайнацкий.

У той же час раніше комерційний менеджер "Візз Ейр Україна" Вадим Третяк повідомив, що рішення РФ не вплине на роботу компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: