РФ заборонить європейські чартери і закриє небо для України

Середа, 6 серпня 2014, 15:16

Російська авіавлада може зупинити частину європейських чартерів, змінити транссибірські маршрути і закрити повітряний простір для транзиту українських авіаперевізників.

Про це повідомляє "ІТАР-ТАСС" з посиланням на джерело, знайоме з підготовкою відповідних заходів.

Дані дії можуть стати відповіддю на санкції, прийняті Євросоюзом щодо авіакомпанії "Добролет".

У Мінтрансі факт обговорення переліку заходів підтвердили і нагадали, що відповідне доручення дав прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

Реклама:

За словами джерела, мова може йти про зупинку чартерних рейсів низки вантажних і пасажирських авіакомпаній, дозволу на польоти для яких видавалися на тимчасовій основі, тобто понад встановлені в Угодах про повітряне сполучення.

Зміни в русі літаків у повітряному просторі Росії при польотах з транссибірськими маршрутами спричинять за собою збільшення польотного часу.

Це призведе до зростання витрат авіаперевізників, пов'язаних з витратою палива на рейсі і заробітною платою екіпажів. Таким чином, європейські перевізники втратять у конкурентоспроможності в порівнянні з азіатськими.

Нагадаємо, 4 серпня лоукостер "Добролет" призупинив всі польоти у зв'язку з анулюванням договору лізингу повітряних суден Boeing-737-800.

"Добролет" потрапив до списку санкцій ЄС як компанія, що виконує рейси між Москвою і Сімферополем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: