Канада вводить санкції проти російських банків

Середа, 23 лютого 2022, 11:01

Канада оголосила про нові санкції проти Росії у зв’язку з визнанням нею ОРДЛО.

Джерело: CBC з посиланням на прем’єра Канади Джастіна Трюдо

Деталі: Санкції включають заборону канадцям на будь-які фінансові операції із так званими "ЛНР" та "ДНР".

Також канадцям будуть заборонені операції з суверенним боргом Росії та мати справу з двома підтримуваними державою російськими банками. Оттава також накладе санкції на членів російського парламенту, які проголосували "за" щодо визнання ОРДЛО.

Реклама:

Трюдо заявив, що санкції "діятимуть доти, доки не буде відновлено територіальну цілісність України".

Пряма мова: "Це подальше вторгнення в суверенну державу, і це абсолютно неприйнятно…  Нахабні провокації Росії є загрозою безпеці та миру в усьому світі".

Знати більше: Санкційний день: як світ відповів Росії на визнання окупованих ОРДЛО

Що передувало:

Президент США Джо Байден підписав указ про запровадження економічних санкцій проти всіх осіб, які вели діяльність або причетні до бойовиків незаконних формувань так званих "ДНР" і "ЛНР".  Крім того, США запровадили санкції проти двох російських банків, олігархів та держборгу РФ.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження  санкцій проти РФ   - зокрема, про санкції проти 5 російських банків.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про зупинку сертифікації проєкту Північний потік – 2.

ЄС затвердив санкції проти 351 депутата Держдуми і 27 осіб та об'єднань після визнання ОРДЛО.

Передісторія: Російський президент Володимир Путін вирішив підписати 21 лютого указ про "визнання" проросійських незаконних збройних формувань на окупованій території України – так званих "ДНР" і "ЛНР". В указах Путін офіційно доручив ввести російські війська на окуповану територію.

Увечері 22 лютого російський парламент дозволив розміщення російських військ закордоном, передусім на окупованій території України в Донецькій та Луганській областях. Увечері 22 лютого Путін сказав, що визнав так звані "республіки" на Донбасі в адміністративних межах Донецької та Луганської областей, тобто разом із територіями, контрольованими українським урядом.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: