США вводять санкції проти оператора Північного потоку - 2

Середа, 23 лютого 2022, 21:04 -
 
getty images

Сполучені Штати запроваджують санкції проти оператора Північного потоку - 2 у відповідь на визнання РФ "незалежності" контрольованих терористами територій "Л/ДНР". 

Про це заявив президент США Джо Байден, йдеться у повідомленні на сайті Білого Дому.

Він наголосив, що "Сполучені Штати тісно співпрацювали з союзниками, аби дати рішучу, єдину відповідь відколи Росія почала розгортати війська до українського кордону". У вівторок під час пресконференції Байден заявляв, що зустрічався з канцлером Німеччини Олафом Шольцом з метою зупинити газогін "Північний потік-2", якщо Росія вторгнеться в Україну.

"Сьогодні я наказав своїй адміністрації запровадити санкції проти Nord Stream 2 AG та її службовців. Ці кроки є ще однією частиною нашого першого траншу санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Як я заявляв, ми без вагань робитимемо подальші кроки, якщо Росія продовжить ескалацію", – заявив Байден.

Реклама:

Президент Сполучених Штатів додав, що своїми діями президент РФ Владімір Путін надав світові "величезний стимул перейти від російського газу до інших видів енергії". 

Нагадуємо:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вранці у вівторок заявив про зупинку сертифікації Північного потоку - 2. Газогін, що належить однойменній "дочці" Газпрому, було побудовано для транспортування російського газу безпосередньо до Німеччини в обхід України.

Газовий монополіст неодноразово використовував ПП2 як важіль газового шантажу на Європу, чим утримує ринок на рекордно високих цінах ще з минулого року. 

Реакція Росії не забарила – член Радбезу РФ Дмітрій Мєдвєдєв пригрозив європейцям "газом по 2 тисячі євро за тисячу кубів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: