"Татнафта" не виключає нових позовів по справі "Укртатнафти"

Вівторок, 26 серпня 2014, 19:47

ВАТ "Татнафта" не виключає подачу нових позовів по справі "Укртатнафти".

Про це повідомив помічник гендиректора російської компанії Василь Мозговий в ході телефонної конференції.

"Ми вітаємо рішення, винесене міжнародним арбітражем, але ми не виключаємо можливості стягнення заборгованості за постачання нафти, використовуючи інші судові інстанції", - сказав він.

Як повідомлялося, міжнародний арбітраж у липні 2014 року присудив "Татнафті" по справі про право власності на акції "Укртатнафти" 112 млн доларів компенсації плюс відсотки.

Реклама:

"Укртатнафта" заявила про готовність компенсувати державі всі витрати, пов'язані з виплатами за рішенням суду. Між тим Україна готує апеляцію.

Зі звіту "Татнафти" за другий квартал по МСФЗ випливає, що компанія створила резерв у розмірі 334 млн доларів під знецінення на дебіторську заборгованість за поставки нафти на Кременчуцький нафтопереробний завод (ПАТ "Укртатнафта").

Джерело, знайоме з ситуацією, повідомило Агентству нафтової інформації, що "Татнафта" окрім стягнення сум за поставлену, але не оплачену на український НПЗ нафту, має намір стягнути і суму інвестицій, які російська компанія вклала в "Укртатнафту".

АТ "Укртатнафта" є спірним активом для України і Татарстану. "Укртатнафта" створена відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ.

Раніше 18,296% акцій "Укртатнафти" належало структурам, близьким до ВАТ "Татнафта", міністерство майна Татарстану володіло 28,7788% акцій, ще 8,6% акцій належало безпосередньо "Татнафті".

Проте в результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в НПЗ була практично обнулена, а на підприємстві з'явилися нові акціонери, близькі до групи "Приват".

"Татнафта" в 2008 році через міжнародний арбітраж пред'явила Україні позов з вимогою відшкодувати 520 млн доларів збитку. Пізніше сума позову була збільшена до 2,4 млрд доларів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: