Рада проголосувала у першому читанні за введення надзвичайного стану в ПЕК

П'ятниця, 4 липня 2014, 11:33

Верховна рада прийняла в першому читанні проект Закону про особливий період у паливно-енергетичному комплексі.

За відповідне рішення проголосували 237 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, розробка проекту Закону викликана необхідністю чіткого визначення підстав введення особливого періоду у паливно-енергетичному комплексі, встановлення правових та організаційних засад функціонування паливно-енергетичного комплексу в особливий період.

Проектом Закону пропонується внести зміни до законів України "Про електроенергетику", "Про функціонування паливно-енергетичного комплексу в особливий період", "Про нафту і газ", "Про засади функціонування ринку природного газу", "Про теплопостачання", "Про трубопровідний транспорт", "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу".

Реклама:

Проектом Закону також передбачається доповнити згадані закони України положеннями стосовно функціонування електроенергетичного та нафтогазового комплексів в особливий період.

Зокрема, чітко визначається перелік законодавчих актів, якими мають керуватися суб’єкти електроенергетики та нафтогазової галузі у особливий період.

Зазначається, що функціонування паливно-енергетичного комплексу в особливий період забезпечується центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у паливно-енергетичному комплексі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: