"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

20 тисяч євро повнолітнім: Раді рекомендують ухвалити “економічний паспорт” за основу

Четвер, 20 січня 2022, 13:52
 
unsplash

Податковий комітет Верховної Ради на засіданні 20 січня рекомендував парламентарям підтримати законопроєкт про економічний паспорт за основу.

Про це повідомив нардеп та член податкового комітету ВР Ярослав Железняк.

Документ підтримали 17 з 34 членів комітету, 4 проголосували "проти".

За словами Железняка, законопроєкт можуть винести в залу на голосування у найближчі пленарні тижні.

Реклама:

Як зауважив голова комітету Данило Гетманцев, комітет рекомендував ухувалити одразу два законопроєкти – №6394 та №6396. Перший є рамковим законопроєктом щодо економічного паспорту, а другим вносяться зміни до Податкового кодексу.

Більше про те, хто отримає гроші, звідки їх візьмуть і чи вистачить грошей на програму читайте у статті Економічної правди: Покоління Зе: народжені при президентові Зеленському отримають по 20 тисяч євро. Як це буде? 

Нагадуємо:

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді два законопроєкти щодо запровадження економічного паспорту.

Пропонується, що повнолітні українці, що народилися з 1 січня 2019 року, отримають понад 620 тисяч грн кожен.

Крім того, що потрібно народитися найпізніше у 2019 році, необхідно виконати ще дві умови: мати українське громадянство та проживати на території України протягом останніх 5 років.

З бюджету гроші перераховуватимуть до Фонду майбутніх поколінь, який має почати накопичувати гроші з 2023 року. Він наповнюватиметься коштами, які держава отримує від рентної плати. 

У владній команді очікують, що діти, які матимуть економічний паспорт та отримуватимуть на спецрахунки кошти від рентних платежів, на момент досягнення повноліття матимуть на рахунках по 10 тисяч доларів в еквіваленті (у гривні з урахуванням інфляції).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: