Маріупольські меткомбінати Ахметова скоротили режим роботи

Понеділок, 28 липня 2014, 20:08

Через безперервні бойові дії порушено і частково зупинено рух вантажів по Донецькій залізниці, внаслідок чого виникла загроза з постачанням сировиною двох маріупольських металургійних комбінатів - імені Ілліча та "Азовсталь".

Про це йдеться в повідомленні ДТЕК.

Згідно з повідомленням, службою логістики Групи "Метінвест" опрацьовуються альтернативні варіанти доставки необхідної сировини для металургійних комбінатів.

"Так, спільно з Донецькою, Придніпровською, Одеською залізницями використовуються резервні маршрути руху вантажопотоків, відновлюються законсервовані раніше перегони для забезпечення вугільною сировиною Авдіївського коксохімічного заводу", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Крім того, з порту Південний в Маріупольський торговельний порт планується доставка вугілля для подальшого транспортування на коксохімічне виробництво "Азовсталі". Партія доменного коксу від "Донецьксталі" для потужностей меткомбінату імені Ілліча поставляється каботажним флотом в Маріупольський порт.

У зв'язку зі складною ситуацією підприємства змушені перевести на скорочений режим роботи ряд виробничих потужностей. На МК "Азовсталь" через переведення виробництва в економрежим скоротилася виплавка конвертерної сталі.

У резерв виведена прокатна група цехів комбінату "Азовсталь" за винятком товстолистового цеху і шаропрокатного відділення.

Обмеження поставок коксівного вугілля призвело до збільшення періодів коксування в коксохімічному виробництві, вироблення коксу скоротилася. Доменні печі ММК імені Ілліча переведені на "тихий хід".

Через зниження виробництва чавуну скорочена виплавка сталі. На даний момент критичними є залишки коксу на МК "Азовсталь" - 2 доби, ММК імені Ілліча - 2,5 доби.

Також через призупинення руху більше 30 складів, навантажених залізорудною сировиною для комбінатів, очікують пропуск через Донецьку залізницю.

Можливі зміни в роботі гірничо-збагачувальних комбінатів Групи Метінвест: переорієнтація на експорт сировини та складування продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: