Нацбанку пропонують ліквідувати "Інтербанк" і "Західінкомбанк"

Середа, 16 липня 2014, 17:50

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб пропонує Національному банку відкликати банківські ліцензії та ліквідувати "Інтербанк" і "Західінкомбанк".

Про це повідомляє прес-служба фонду.

Як зазначається, у зв’язку з тим, що в результаті проведеного пошуку потенційних інвесторів, до Фонду не надійшло жодної заяви від інвестора з наміром взяти участь у виведенні ПАТ "Західінкомбанк" з ринку, було прийнято рішення, що єдиним можливим способом виведення даного банку з ринку є ліквідація з відшкодуванням коштів за вкладами фізичних осіб.

"У зв’язку з цим Фондом буде направлено відповідну пропозицію Національному банку, на підставі якої НБУ зобов’язаний прийняти рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку протягом п’яти днів з дня отримання пропозиції Фонду про ліквідацію банку", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також наголошується, що у результаті проведеного пошуку потенційних інвесторів Фондом було одержано заяву від одного потенційного інвестора про намір взяти участь у виведенні ПАТ КБ "Інтербанк" з ринку.

"Оскільки кваліфікований інвестор, що був визначений переможцем конкурсу щодо виведення ПАТ КБ "Інтербанк" з ринку, відмовився від купівлі неплатоспроможного банку в цілому, то Фондом було прийнято рішення, що єдиним можливим способом виведення даного банку з ринку є ліквідація", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!