Україна і Канада відновлять ядерне співробітництво

П'ятниця, 11 липня 2014, 09:38

Міністр енергетики України Юрій Продан обговорив з міністром з міжнародної торгівлі Канади Едом Фастом питання щодо українсько-канадського співробітництва у нафтогазовій галузі та у сфері ядерної енергетики і атомної промисловості.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, йшлося про реалізацію проектів  по будівництву установок гідроочистки дизпалива та ізомеризації легкого бензину на Шебелинському ГПЗ.

"Реалізація відповідних проектів дозволить забезпечити стале виробництво автомобільних бензинів та дизельного пального з якісними характеристиками, що відповідають вимогам європейських стандартів ЄВРО-4", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також зазначається, що під час розмови було порушено питання оновлення парку бурового обладнання ПАТ "Укргазвидобування".

Також, обговорено продовження реалізації інвестиційного проекту розробки родовищ Чорноморського та Азовського шельфу, яке здійснювалось спільно ДАТ "Чорноморнафтогаз" з канадською компанією "Shelton Canada Corp".

Крім того, міністри обговорили перспективи поновлення співробітництва між "НАЕК "Енергоатом" та компанією АтомікЕнерджі Канада Лімітед  у сфері виробництва ядерного палива та цирконієвого виробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: