Банк "Меркурій" ліквідують

Середа, 11 червня 2014, 12:49

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення про ліквідацію проблемного банку "Меркурій", у якому з 14 березня було запроваджено тимчасову адміністрацію.

Про це йдеться у повідомленні фонду.

"У зв'язку з тим, що в результаті проведеного пошуку потенційних інвесторів ні в одного з потенційних інвесторів не було виявлено намір взяти участь у виведенні ПАТ "Меркурій" з ринку, фондом було ухвалено рішення, що найменш витратним для фонду способом виведення банку "Меркурій" з ринку є його ліквідація з відшкодуванням з боку Фонду коштів за вкладами фізичних осіб", - сказано у повідомленні.

Згідно із повідомленням, враховуючи необхідність завершення фондом повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку, з 10 червня 2014 року припинилися виплати коштів вкладникам банку "Меркурій" через відділення "Фідобанку".

Реклама:

Як зазначається, виплати коштів вкладникам банку "Меркурій" відновляться через 7 днів з дня прийняття Нацбанком рішення про відкликання у даної фінустанови банківської ліцензії та ліквідацію банку, і здійснюватимуться вкладникам незалежно від терміну закінчення дії договору.

Нацбанк зобов'язаний прийняти рішення про відкликання банківської ліцензії і ліквідацію банку протягом п'яти днів з дня отримання пропозиції Фонду гарантування про ліквідацію.

Як повідомлялося, Фонд гарантування з 14 березня ввів тимчасові адміністрації в банки "Форум" і "Меркурій" строком на 3 місяці, до 13 червня 2014 року, на підставі рішення НБУ про визнання цих банків неплатоспроможними.

Активи банку "Меркурій" на 1 січня 2014 року становили 1,972 млрд гривень, кредити і заборгованість клієнтів - 1,171 млрд гривень, власний капітал - 234,1 млн гривень. 2013 рік банк закінчив із чистим прибутком 1,967 млн гривень.

Акціонерами "Меркурія" є харківські компанії "Газко Захід" (12,83%), "ДБК" (12,72 %), "Газко Схід" (10,0%).

Компанія "Газко Захід" контролюється громадянкою України Любов'ю Литвиненко, а компанія "Газко Схід" - екс-заступником міністра оборони Олександром Олійником.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!