Литва домовилася з "Газпромом" про зниження ціни на газ

П'ятниця, 9 травня 2014, 13:46

Компанія Lietuvos dujos підписала угоду з "Газпромом" про зниження ціни на російський природний газ.

Про це йдеться в повідомленні литовської компанії, пише "ИТАР-ТАСС".

"Цією угодою завершені довгі і складні переговори Lietuvos dujos з "Газпромом". Обидві компанії знайшли взаємовигідні рішення, які вже в найближчому майбутньому призведуть до зниження ціни на природний газ для Литви.

"Угода визначає основні принципи ціноутворення в рамках довгострокового контракту поставки природного газу, - йдеться в повідомленні.

Реклама:

При цьому Lietuvos dujos не уточнює розмір наданої знижки.

Раніше литовське видання Verslo zinios з посиланням на власні джерела повідомляло, що "Газпром" запропонував знизити ціну на російський газ для Литви майже на 20% до 370 доларов за 1 тис. куб. метрів.

При цьому, за даними співрозмовників видання, "Газпром" висував ряд додаткових умов, які литовська сторона вважала неприйнятними.

"Газпром" поки є єдиним постачальником газу до Литви, але ціна на російський газ не влаштовує уряд прибалтійської держави.

Експорт російського газу до Литовської Республіки здійснюється на основі довгострокових договорів, що діють до 2015 року включно.

Литва - єдина з країн Балтії, яка при імплементації Третього енергопакету ЄС наполягла на виділенні газотранспортних потужностей зі структури литовської газової Lietuvos Dujos, де "Газпром" є одним з основних акціонерів - інвесторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: