Україна вже в п'ятницю може подати до суду на "Газпром"

П'ятниця, 30 травня 2014, 15:32

Глава Міненерго України Юрій Продан підтвердив позицію України про намір подати позов до Стокгольмського арбітражу про перегляд ціни в контракті на газ з "Газпромом".

Таку заяву міністр зробив перед тристоронньою зустріччю з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером і міністром енергетики РФ Олександром Новаком.

Продан відмовився відповідати на запитання, чи готова Україна оплатити узгоджену на попередніх тристоронніх переговорах часткову суму боргу за російський газ у розмірі 2 млрд доларів.

Він зазначив, що позов можна подати і по електронній пошті, в той час як раніше ЗМІ писали, що Україна не зможе подати позов до Стокгольмського арбітражу прийом раніше 2 червня через свята в Європі.

Реклама:

"Найближчим часом, цілком можливо сьогодні. Можна по електронній пошті", - сказав міністр.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна формує позов до Стокгольмського арбітражу на Газпром через ціну на газ.

За його словами, Україна вже надіслала передарбітражну вимогу до Газпрому і очікує на обговорення цієї вимоги з російською стороною "на нейтральній території, а саме у Лондоні".

"Україна готова платити за російський газ ціну, встановлену на початку 2014 року, а саме 268 доларів за 1000 кубометрів", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: