Мінагропрод: терористи планують захопити зернові склади на Луганщині

Вівторок, 27 травня 2014, 18:02

Озброєні угруповання планують захопити зернові склади, які розташовані у Луганській області та належать Аграрному фонду.

Про це повідомляє прес-служба Мінагропроду.

"Для недопущення захоплення зернових складів Аграрного фонду у Луганські області, Мінагрополітики звернулось до Генеральної прокуратури, СБУ, МВС, Державної прикордонної служби, Державної митної служби, Ради національної безпеки і оборони з проханням вжити всіх можливих заходів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, останнім часом до Мінагрополітики надходить тривожна інформація про можливе захоплення озброєними угрупованнями зернових складів, які розташовані у Луганській області та належать Аграрному фонду.

Реклама:

Також надходить інформація, що таке захоплення може здійснюватись з метою вивозу зерна за межі області, а саме на територію Російської Федерації.

Мінагрополітики наголошує, що зерно, яке зберігається на зернових складах Луганської області, належить Аграрному фонду, є державною власністю і має стратегічне значення для забезпечення продовольчої безпеки країни.

Також повідомляється, що для врегулювання ситуації Мінагрополітики звернулось з офіційним листом до всіх заінтересованих органів виконавчої влади.

"З метою уникнення завдання збитків шляхом незаконного відчуження зерна, яке є власністю держави, просимо перевірити інформацію та вжити заходів, спрямованих на його збереження", - йдеться у листі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: