Україна планує продовжити переговори з Ізраїлем про вільну торгівлю

Вівторок, 20 травня 2014, 19:46

Кабінет міністрів планує продовжити переговорний процес з укладення двосторонньої угоди про вільну торгівлю з Ізраїлем.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Реувеном Дін Елем, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Україна надає особливого значення двосторонньому торговельно-економічному та інвестиційному співробітництву з перспективними країнами - партнерами. А Ізраїль - один із основних торговельних партнерів України серед країн Близького й Середнього Сходу", - сказав міністр.

На зустрічі було зазначено, що на сьогодні одним із провідних питань у торговельно-економічних відносинах є продовження переговорного процесу з укладення двосторонньої угоди про вільну торгівлю між Кабінетом міністрів України та урядом держави Ізраїль.

Реклама:

"Сторони підкреслили, що серед головних напрямів партнерства між нашими країнами - пошук ефективних шляхів зі зміцнення торговельно-економічних стосунків", - йдеться у повідомленні.

Посол Ізраїлю наголосив, що його країна готова допомагати Україні у її починаннях. У цьому контексті особливого значення набуває продовження роботи задля підписання фінансового протоколу - документу, який дозволить скористатися коштами, виділеними ізраїльським урядом для реалізації проектів в Україні.

"Нам треба більше спілкуватися і зробити співпрацю динамічнішою. Це той двигун, який рухатиме різні сфери, приміром, охорону здоров’я, транспорт, енергетику. Наш уряд виділив кошти на ці цілі і нам треба їх використати таким чином, щоб це принесло користь Україні", - сказав Дін Ель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: