Китай обіцяє прискорити валютну реформу

Середа, 9 квітня 2014, 19:16

Китай має намір перебудувати монетарну й податково-бюджетну політику, щоб подолати зниження темпів зростання в економіці.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Уряд країни зобов'язується забезпечити більшу гнучкість обмінного курсу і швидкий перехід до абсолютної конвертованості національної валюти.

Національна комісія з розвитку і реформ (NDRC) КНР заявила в середу, 9 квітня, що підвищить контроль над отриманням позик регіональною владою та ліквідує нелегальні схеми залучення коштів.

Реклама:

Піднебесна розраховує на перехід від стрімкого зростання, заснованого на експорті, до повільного підйому на базі внутрішнього споживання.

У звіті про досягнення цілей дванадцятої п'ятирічки, що почалася в 2011 р., NDRC зазначила, що монетарна політика має бути спрямована на стримування інфляції та збереження ліквідності на фінринках при підтримці відсоткових ставок на допустимому рівні.

Відомство підкреслило, що Пекін прискорить перехід до конвертованості національної валюти і допустить велику гнучкість коливань курсу юаня.

NDRC натякнула, що у керівництва країни все менше важелів для провокування економічного зростання бюджетної та монетарної політикою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!