Mail.ru Group купила 12% "ВКонтакте"

Вівторок, 18 березня 2014, 09:49

Mail.ru Group домовилася про викуп 11,99% соціальної мережі "ВКонтакте" у гендиректора "Мегафона" Івана Тавріна.

Про це йдеться в повідомленні Mail.ru Group, пише "ИТАР-ТААС".

Компанія уклала угоду про викуп Bullion Development Limited, яка є власником 11,9996% VK.Com Ltd (ВКонтакте). Сума угоди не розкривається, але крім грошей, Таврін отримав за свій пакет у "ВКонтакте" опціон на покупку HeadHunter у Mail.Ru Group, який може бути реалізований протягом трьох місяців.

Проданий пакет раніше належав засновникові соціальної мережі Павлу Дурову.

Реклама:

Як повідомляли "Ведомости" в січні 2014 року, угода обійшлася  виходячи з оцінки всієї компанії в 3-4 млрд доларів, тобто 11,99% могли коштувати 360 млн до 480 млн доларів.

Після завершення придбання сукупна частка Mail.Ru Group під "ВКонтакте" становитиме 51,99%. Змін в операційному контролі над "ВКонтакті" не передбачається, тому Mail.Ru Group не буде  консолідувати соціальну мережу у фінансовій звітності, йдеться в повідомленні Mail.ru Group.

Створена в 2006 році мережа "ВКонтакте" зараз є одним з популярних сайтів Рунета, його щоденна аудиторія перевищує 50 млн чоловік. Найбільшими акціонерами компанії є Mail.ru Group (51,99%) і фонд UCP (48%).

Mail.ru Group також належать інтернет-ресурс Mail.ru, соціальні мережі "Однокласники" і " Мой мир" , сервіси миттєвих повідомлень ICQ і "Mail.ru Агент", частки в платіжному сервісі Qiwi (10,4%) , а також міноритарні частки у низці невеликих російських і українських інтернет-компаній.

На глобальному ринку компанія представлена ​​брендом My.com ( стартап об'єднує сервіси для спілкування та розваг) .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!