Росіяни закривають видання "Комерсант-Україна"

Четвер, 13 березня 2014, 08:56

Керівництво видавничого дому Коммерсант закриває газету "Комерсант-Україна".

Про це повідомив гендиректор видавничого дому Павло Філенков, пише "ИТАР-ТААС".

"Ми прийняли рішення призупинити видання "Комерсант-Україна" до того моменту, поки ситуація не стабілізується. Але я не виключаю, що такого моменту не буде: економічні проблеми у видання були і до цього, вони нікуди не поділися", - пояснив Філенков.

За його словами, основними рекламодавцями газети були компанії банківського та автомобільного сектора. Але з початком подій в Україні видання стало не тільки безперспективним, а й безнадійним.

Реклама:

"Ті гроші, які є у контори, будуть направлені на виплати співробітникам, заборгованостей по зарплатах ми не допустимо. Всього в штаті "Комерсант-Україна" числиться близько ста осіб", - розповів Філенко.

В даний момент, уточнив він, обговорюється питання, скільки журналістів будуть працювати в Україні для російського видання.

Головний редактор "Комерсант-Україна" Валерій Калниш написав на своїй сторінці в Facebook: "Поки єдине, що я можу сказати з цього приводу - я здогадувався. Прохання колегам з інших ЗМІ - не треба просити мене про коментар. Не сьогодні. І так, швидше за все, "Комерсант-Україна" більше не вийде".

Пілотний номер видання "Комерсант-Україна" вийшов 31 травня 2005, а перший - 18 липня цього ж року.

Відповідно до досліджень компанії TNS Україна, Комерсант лідирував в рейтингу ділових видань України. У Яндекс.Каталозі Комерсант займав третє місце серед всіх українських ЗМІ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: