Маріупольська фабрика Порошенка зупинила роботу

Вівторок, 18 лютого 2014, 13:16

ПАТ "Маріупольська кондитерська фабрика" в лютому зупинило роботу.

Про це повідомила прес-служба корпорації Roshen, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, припинення виробництва стало результатом "політично мотивованого" ​​ускладнення зовнішніх торговельних відносин України.

"З липня 2013 тиск на експортерів української продукції набуло системного характеру. Водночас головним фактором, який негативно позначився на кондитерській галузі в цілому, стало втручання в господарську діяльність підприємств по всій Україні податкових органів, які виявилися далекі від питань збереження робочих місць, захисту національного товаровиробника та створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва", - йдеться в прес-релізі.

Реклама:

Як повідомлялося, в липні 2013 року Росспоживнагляд заборонив постачання до Росії шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

Маріупольська кондитерська фабрика Roshen входить в корпорацію Roshen, яка також об'єднує Київську, Кременчуцьку (Полтавська обл) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко" (Вінницька обл.), а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Загальний обсяг випуску кондитерських виробів корпорації досягає 450 тис тонн на рік.

У 2013 році Маріупольська кондфабрика отримала чистий збиток 17,77 млн  гривень проти чистого прибутку 11,37 млн гривень в 2012 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: